В новините
 
22.01.2009 03:07   Новината е видяна 12430 пъти
Норвежки бургазлия ще свири джаз в Бургас
На 30 януари норвежката джаз формация Peak Experience Trio ще гостува в Куклен театър - Бургас.

Peak Experience Trio е итернационално джаз трио, базирано в гр. Осло, проект на популярния британски пианист Roy Powell (Рой Пауъл).

Рой има зад гърба си записани над 20 албума, радващи се на популярност в световен мащаб. Албумът му North by Northwest е избран за най-добър в своята категория през 2001 година от Amazon.co.uk. (http://roypowell.net).

Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell, които са комбинация от рок-джаз, фънк, фюжън, електроджаз.

Групата звучи като коктейл от Medeski, Martin - Wood, Hermeto Pascoal, Chick Corea, Billy Cobham и Jimmy Hendrix.

В Peak Experience Trio влизат още норвежецът Per Mathisen (Пер Матисен), който свири на бас и българинът Иван Македонов - барабани.

Иван Македонов е роден в Бургас, но живее повече от 15 години в Норвегия. Учил е класическо пиано и перкусии в музикалното училище в Бургас, a по-късно взема майсторски класове при Dave Weckl и Erik Smith. Освен на Пийк Експириънс Трио, Иван е член на Loud Jazz Band и концертира с някои от най-влиятелните норвежки музиканти - Jens Fossum, Stig Wigestrand, Karin Krog, Vidar Busk, Wayne Brasel, Chris Washburne, Erik Johannessen, Michael Bloch, Lars Endrerud, Steffen Nikolaisen.

Иван преподава барабани в няколко норвежки музикални училища. Той е и рекламно лице на барабани 'Yamaha' за Норвегия /www.myspace.com/ivanmakedonov/.

Гостуването на джазмените в града е част от тяхното българско турне и се осъществява с изключителното съдействие на Община Бургас.

Освен Бургас, Peak Experience Trio ще зарадват любителите на качествената музика в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Това е второто гостуване на групата в България. То се осъществява по покана на Dingo Music, които наскоро представиха световно известният джаз китарист Ал Ди Меола на публиката в  Пловдив и Русе.

В Бургас билети се продават на касата в ДТ „Адриана Будевска”, а в деня на концерта на касата на Куклен театър. Цената им е 10/12 лева.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |