В новините
 
27.01.2009 21:06   Новината е видяна 3923 пъти
40 деца участваха в превантивно полицейско занимание

Близо 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас, се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност, проведено днес с участието на 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов». Домакин и партньор в благородната инициатива бе фирма «Бова кар» в лицето на г-н Вартерес Чулуян, официален вносител на «БМВ» и традиционен спомоществувател на превантивните занимания по пътна безопасност.

Полицейската беседа, проведена в автосалона на «БМВ», разположен на ул. «Транспортна», стартира с кратък тест за придобитите от учениците познания по пътна безопасност, реализиран от инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР - Бургас - Цветелина Рандева. С допълнителни въпроси се включи и представител от Българския червен кръст, подготвил петокласниците по подобна образователна програма през отминалата учебна година.

Стикерите с призива «Пази детето!» събраха емоционалните възгласи на малчуганите от «Добри Чинтулов», които с ентусиазъм и присъщото за възрастта им любопитство, се подредиха в жив кордон, опасвайки една от най-натоварените пътни артерии в Бургас - ул. «Транспортна», свързваща двете ключови входни точки за Бургас - град. С изненада спрените от служителите на сектор «Пътна полиция» и Пето Районно управление водачи констатираха, че вместо санкция получават специален стикер с призива «Пази детето!», който в знак на съпричастност с превантивна акция могат да поставят на стъклото на автомобила си.

Припомняме, че в през декември 2007 година Вартерес Чулуян - собственик на фирма «Бова кар» подписа дългосрочен договор с бургаската организация на БЧК, съобразно който бе поет ангажимент да подпомага инициативи в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и полицейската институция. След проведена в началото на 2009-та година нарочна среща по проблемите на пътната безопасност бяха планирани редица инициативи с подрастващи, обучавани в бургаски училища или институции / напр. Центъра за обществена подкрепа и Центъра за работа с деца от улицата/, както и подрастващи, включени в инициативите на Движението за хора с интелектуални дефицити “Special Olympics”, които ще се реализират през следващите месеци.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |