В новините
 
06.02.2009 23:46   Новината е видяна 4112 пъти
Изказване на бургаския депутат в ЕП Маруся Любчева на дебата относно 2050: Бъдещето започва днес – препоръки за бъдеща интегрирана политика на ЕС за опазване на климата

Изказване на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на дебата относно "2050: Бъдещето започва днес – препоръки за бъдеща интегрирана политика на ЕС за опазване на климата " на пленарното заседание на ЕП  на 4 февруари 2009 г.

Маруся Иванова Любчева (ПЕС). – Колеги, очевидно климатичните промени събират във фокус много от акцентите на европейската политика и не само на европейската. 


Нито една стара, нито един съюз поотделно и независимо не могат да се справят с предизвикателствата на климатичните промени. Затова са необходими интегрирани политики в хоризонтален и вертикален план. Политика, законодателство и финанси трябва да работят заедно. Докладът е чудесна платформа за това. 


Бих искала да обърна внимание на два факта, без който не можем да работим в полза на борбата с климатичните промени. Науката: в доклада е отделено внимание на нови технологии, но ние трябва да говорим повече за наука и целеви инвестиции в науката, чрез които трябва да се търсят решения. Без това оставаме в полето на тривиалността и ежедневието. 


Наша основа са научните изследвания, нашето бъдеще са новите технологии, разработени в сътрудничество между науката и бизнеса. Аз апелирам към инвестиране в науката и определяне на климатичните промени като важен приоритет за всички научни програми на Съюза.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |