В новините
 
12.02.2009 12:43   Новината е видяна 4492 пъти
Община Бургас търси партньор в проект за изграждане на плувен комплекс

Община Бургас изготви инвестиционно намерение за изграждане на плувен и спортен комплекс в ж.к. „Славейков”. Проектът ще бъде предложен за одобрение на предстоящото заседание на Общински съвет - Бургас.

В бюджета на Общината няма заложени средства за реализиране на толкова мащабно начинание. Предлага се вариант за учредяване на публично-частно партньорство.

В обосновката на инвестиционното намерение се посочва, че наличната спортна инфраструктура в Бургас е крайно недостатъчна за задоволяване на нуждите както на професионалния, така и на любителския спорт. Съвсем неразвити са плувните спортове.

За решаване на този проблем Община Бургас предлага да се изгради спортен и плувен комплекс в ж.к. „Славейков” чрез публично-частно партньорство.

Съгласно действащия План за регулация и застрояване, за изграждане на център за плувни спортове е определен теренът, представляващ урегулиран поземлен имот І в кв. 56 по плана на к-с ”П. Р. Славейков”, с площ от 23 279 кв.м., разположен в непосредствена близост до Районен парк ”Изгрев”. Теренът е общинска собственост. Спортният център може да се изгради на мястото на съществуващия плувен басейн. Предвиждат се следните показатели за застрояване: плътност - до 45%, кинт - до 1,0, озеленяване - минимум 30 %, височина на застрояване - до 15,00 м., което предполага обща разгъната застроена площ около 20 000 кв.м. (без басейните). Проведена е процедура за съгласуване на скица със заинтересованите ведомства, като съществуващите инфраструктурни съоръжения в територията са отразени върху нея.

Местоположението на имота създава благоприятни възможности за оптималното му използване при създаването на модерен спортен център за плувни спортове. Изискванията на Община Бургас са в него да бъдат изградени покрити и открити басейни с олимпийски размери с модулно решение за разделяне на по-малки басейни, детски басейн, тренировъчни зали с прилежащите им обслужващи части и помещения, възстановителен център със СПА, фитнес, зона за обслужване - кафе, търговски център за спортни и др. стоки, административно-битова част с изложбена и конферентни зали, заведения за хранене, търговски обекти, боулинг зала и спортен хотел.

Точната площ и очертания на отделните сгради и съоръжения, разположението и начина на обслужването им, както и броят на местата за паркиране, следва да се докажат с конкретен инвестиционен проект, при спазване на всички технически и санитарно-хигиенни норми, в рамките на одобрените показатели за застрояване.

Форма за осъществяване на инвестиционното намерение е Публично-частно партньорство по модела “Проектирай-Построй-Оперирай-Прехвърли”.

Организационната структура на Публично-частното партньорство ще бъде новосъздадено дружество със специална цел. Предвижда се Община Бургас да участва в него с правата за изграждане и експлоатация на проектирания комплекс, а частният инвеститор с капитали за изграждане и опериране на проекта за срока на действие на публично-частното партньорство.

Предлага се срокът на действие, предвид значимостта на инвестицията, да бъде не повече от 35 години, определени в експрес-анализа и оценката на финансово-икономическата ефективност на проекта.

Предвижда се поцедурата за избор на инвеститор да се проведе по реда на  Закона за обществените поръчки, под формата на състезателен диалог.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |