В новините
 
13.02.2009 23:26   Новината е видяна 3797 пъти
Община Бургас абдикира от спор между фирми. Не ще да заеме отношение

В съобщение на пресцентъра на Община Бургас се казва, че на 22 април 2008 г. кметът на община Бургас Димитър Николов бе известен, че „Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ е спряло процедурата по изпълнение на договора за изработване на Общ устройствен план /ОУП/ на община Бургас, до произнасяне на компетентния съд с влязло в сила решение относно законосъобразността на проведената процедура. След получаване на посоченото решение, МРРБ ще процедира съобразно постановеното в него от съда”.

До месец април миналата година, тоест до получаване писмото на МРРБ, Община Бургас водеше кореспонденция с фирма „Атика Р5”, избрана за изпълнител на проекта за изработване на ОУП, предоставяйки й част от изходните данни за проектиране.

След окончателното произнасяне на ВАС, Община Бургас очаква становището на МРРБ, както и уведомление какви са последващите й задължения. Към настоящия момент общинска администрация не разполага с данни за прекратяване на договора за изработване на ОУП между МРРБ и „Атика Р5”.  ВАС не може да  развали самия договор, който е подписан от министър Асен Гагаузов. Страните по договора са тези, които имат отношение по него, но те следва да се съобразят с решението на ВАС. Община Бургас не е страна по договора между „Атика Р5” и МРРБ. Нейно задължение е да изпълни разпорежданията на МРРБ.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |