В новините
 
17.02.2009 23:10   Новината е видяна 4076 пъти
ОБРЪЩЕНИЕ От кмета на Община Бургас Димитър Николов

Ако днес направим национално проучване с един единствен въпрос – „Каква асоциация предизвиква у вас Бургас?”, сигурен съм, че отговорите ще бъдат: море, дух, творци, обаяние, различно място. И най- общо – градът, който е вдъхновявал не един и двама поети – с позитивния си дух, с романтиката и спокойствието си. 


Като кмет на този град, най- голямото ми желание е Бургас не само да се развива, но и да запази славата си на различното, на духовното място.

Ето защо нямам мира всеки път, когато в града се случи някакъв инцидент, нещастие или негативно събитие. Както всички други и ние не сме застраховани от тези неща. Но всички ние носим индивидуалната отговорност за това, да опазим позитивния дух на Бургас и работим за доброто му бъдеще. А бъдещето се твори сега, в този час, на тази дата, в този момент, от всеки един от нас. 


Ако кажа, че остро осъждам и негодувам като кмет срещу агресивните надписи от последните седмици по паметници, сгради, училища – едва ли ще изненадам някого. Защото съм сигурен, че бургазлии мислят по същия начин. Никой не би приел детето му да влиза в училище с насаждащи негативизъм надписи. Никой не би искал сградата, в която живее да е нашарена с грозни слова. Никой не би приел разхождайки се по главната улица да вижда осквернен паметник, който само за три дни е бил нашарен два пъти. 


Аз не искам нашият град да е арена, а място, в което всеки е впрегнал енергията си, за да се реализира, за да живее в добре устроен град, за да възпитава децата си в увереност и оптимизъм. 


Сигурен съм, че органите на реда правят всичко възможно, за да предотвратят действията на оскверняващите паметници и домове хора. Но това не е достатъчно. Вярвам в мощта на хилядите истински бургазлии, които без да се афишират знаят истинската си мисия – да опазят духа на Бургас, такъв, какъвто са го създали и съхранили хората преди нас. 


Тази година искам да реализираме своеобразно „Завръщане в Бургас” на съгражданите ни, които работят и творят в София, Европа, САЩ, света. Нека заедно посрещнем тези бургазлии. Но не с надраскани училища, нашарени сгради и осквернени паметници. А с думите: „Ние сме бургазлиите, които останаха тук и опазиха духа на Бургас”.

  Анкета
Ще гърмят ли данъчните и в Бургас
Да
Не
Не мога да преценя

Виж резултатите





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |