В новините
 
20.02.2009 13:22   Новината е видяна 5242 пъти
ДЕКЛАРАЦИЯ на Изпълнителния съвет на Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ

Относно: Постановление на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности 

Изпълнителният съвет на Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ обсъди Постановлението на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности и изрази следното становище:
Съгласно приетия от Народното събрание бюджет за 2009 г. от 01.07.2009 г. трябва да бъдат увеличени заплатите на работещите в бюджетните организации с 10 %, а в Постановлението няма текст, който да гарантира това.
Съгласно Постановление № 27 на Министерски съвет от 09 февруари 2009 г. за изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2009 г. бюджетните организации получават 90 % от размера на разходите месечно, а съгласно Постановлението допълнително се предвижда месечните разходи за заплати, определени от Закона да се разходват в размер до 95 на сто. Останалите 5 на сто се отлагат в неясно бъдеще и при неясни условия. 
Средната брутна заплата на лечебните и здравни заведения финансирани от бюджета на Министерство на здравеопазването са в размер на 562,57 лв., а училищно и детско здравеопазване е 472,01 лв. при средна брутна работна заплата в обществения сектор за четвърто тримесечие на 2008 г. – 657 лв.

Явно, за управляващите здравеопазването не е приоритет. 
      За нас е неприемливо в условията на световна икономическа криза да бъдат замразени или дори намалени заплатите на работещите в бюджетните организации в отрасъл „Здравеопазване”.

Настояваме заплатите на работещите в бюджетното здравеопазване да бъдат увеличени от 01.07.2009 г. с не по-малко от 10 %.

В случай, че не бъде изпълнено искането ни ще предприемем всички разрешени от Законите на Република България действия за защита правата на работещите в здравеопазването.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |