В новините
 
25.02.2009 12:21   Новината е видяна 4246 пъти
Ученици от 23 училища ще посещават часовете по вероучение

Над 1200 ученици от общо 23 училища в община Бургас ще посещават занятията по вероучение. Първият учебен час по религиозно обучение ще стартира на 4 март във всички 23 училища.
Вече са сформирани групите и графика на учебните занятия, и са определени помещенията, в които ще се извършва обучението. Занятията ще бъдат по 2 часа седмично и ще се провеждат в съответните училища след приключване на задължителните за учениците часове. В СОУ „Константин Петканов” в ж.к. Меден Рудник е сформиран вече и първият кабинет по религиозно обучение.
Учениците са от 1 до 8 клас и са разпределени в групи за начален курс на обучение и групи за напреднали. Желаещи, освен от Бургас, има и от учебните заведения в кварталите Банево, Ветрен, Долно Езерово, Горно Езерово, гр. Българово и с. Маринка. Най-голям е броят на учениците от ОУ „Братя Миладинови” – над 260. В ОУ „Св. Княз Борис I” записаните са 150, а в ОУ „Найден Геров” в кв. Меден Рудник – 117.
Обучението ще бъде водено от 20 учители, 3 от които имат богословско образование, а другите 17 са с богословско и педагогическо образование.
Въпреки, че официалното записване е вече приключило, родителите, желаещи да запишат своите деца, могат да подават заявления за участие в програмата по вероучение до директора на Общински детски комплекс чрез класния ръководител.
Часовете по вероучение са част от стратегията на Община Бургас за „Православно образование, просвета и култура”. Те са организирани като извънкласна дейност в училищата към Общински детски комплекс чрез създадения към него клуб „Православни християнски ценности, традиции и празници”. 
За повече информация се обръщайте към отец Захарий на тел.: 0888/ 917 915. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |