В новините
 
26.02.2009 02:10   Новината е видяна 4644 пъти
Инициативата на Община Бургас за извозване на едрогабаритните отпадъци продължава
Инициативата на общинската администрация за събиране и извозване на едрогабаритните отпадъци на територията на община Бургас продължава. Нейното начало беше поставено още през лятото, когато контейнерите за смет се бяха превърнали в купчина от стари мебели и развалени електроуреди, заради извършваните ремонти.
Бърза справка показва, че фирма „Титан”, която се грижи за сметосъбирането в Бургас, извозва всеки месец около 1800 тона едрогабаритни и строителни отпадъци. Като едрогабаритни се определят битовите отпадъци, които поради своите размери и тегло не могат да се поставят в съдовете за смет или създават затруднения при товаренето им. Това са излезлите от употреба мебели, печки, хладилници, перални, телевизори и др.
Инициативата няма фиксиран краен срок. Целта й е, вехториите, които предизвикват неприятна гледка и задръстват града, да бъдат почиствани своевременно, а Бургас да придобие облика на съвременен европейски град.
Община Бургас призовава гражданите да продължат да участват активно в инициативата като изнасят своите едрогабаритни отпадъци и ги поставят до съдовете за боклук съгласно изготвения специален график за тяхното събиране. В случай, че е пропусната датата за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци за съответния район, гражданите могат да ги изнесат до контейнерите от следващия по график район.
Графикът предвижда гражданите да изнасят своите ненужни и остарели вещи през почивните дни /събота и неделя/, за да може през седмицата фирмата да ги събере и извози до депото за отпадъци.
Изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци извън определения график представлява нарушение на чл. 5, т. 4 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на Община Бургас и се наказва с глоба до 5 000 лева.
Отпадъците в Централна градска част /ЦГЧ/ и к-с „Възраждане” ще се извозват всяка първа събота и неделя на месеца. В комплексите „Братя Миладинови” и „Лазур” това ще бъде извършвано всяка втора събота и неделя на месеца. За „Славейков”, „Изгрев” и „Зорница” извозването ще е всяка трета събота и неделя на месеца. В ж.к. „Меден рудник”, кв. „Акации” и кв. „Победа” – всяка четвърта събота и неделя на месеца.
За кварталите и съставните селища графикът е следния – кв. Сарафово, с. Рудник, м. с. Черно море, кв. Ветрен, вилна зона „Минерални бани”, кв. Банево, с. Изворище, с. Брястовец, с. Миролюбово, с. Драганово и гр. Българово – всяка втора събота и неделя. В кв. Лозово, кв. Долно езерово, кв. Горно езерово, кв. Крайморие, с. Равнец, м. с. Върли бряг, с. Твърдица, с. Маринка и с. Димчево – всяка трета събота и неделя на месеца. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |