В новините
 
25.02.2009 18:28   Новината е видяна 4598 пъти
Новата спортна база на "Черноморец - Бургас" ще е готова до края на годината, а инвестицията ще бъде за 6 милиона евро

Това заяви на пресконференция Митко Събев председател на Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец – Бургас”.  Базата ще приюти няколко формации на клуба, както и представителния отбор. Това ще бъде тренировъчна база, която ще отговаря на всички изисквания за водене на подготовка на професионални футболисти и играчи над 15 годишна възраст. 

Комплексът ще разполага с триетажна сграда с разгъната застроена площ от 7000 квадратни метра. Цялата площ на комплекса ще заема внушителните 32 декара. За отборите, които са настанени в нея са предвидени всички удобства както за тренировка, така и за почивка. Базата ще разполага с хотелска част, ресторант, кабинети за обучение и подготовка, административна част.

Комплексът ще има и три терена като два от тях ще бъдат затревени, а третият с изкуствена настилка от последно поколение. Така през всички сезони ще има възможност за тренировъчна работа на различни възрасти футболисти на „Черноморец”.

Мениджърът на клуба Красимир Балъков поясни, че с такъв тип бази разполагат повечето европейски отбори, а проектът е вдъхновен от посещенията на клубния президент Митко Събев и Красимир Балъков в Грасхопър, където те на място са се запознали с изграденото от швейцарците. Нещо повече, условията в новата спортна база на бургаския клуб ще бъдат и по-добри, тъй като е взет предвид и опитът на водещи германски и австрийски клубове.

Първата копка на новия комплекс ще бъде съвсем скоро – увери Митко Събев, а завършването ще в края на годината. 

На пресконференцията беше направена презентация на новия сайт на футболния клуб, който ще стартира едновременно със старта на шампионата в „А” група идната седмица.  Той ще съдържа много и динамично обновяваща се информация за всичко, което се случва във футболния клуб. Ще има секция за видео и предаване на мачове на живо. Сайтът на клуба също е съобразен с най-съвременните изисквания в дизайна и функционалността на спортните страници на водещи европейски футболни клубове.

На пресконференцията присъства и кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той също защити тезата за ползата от изпълнението на такъв мащабен проект, който ще има своята голяма социална ангажираност и значимост не само за град Бургас, но и за развитието на спорта като цяло. До лятото на следващата година ще бъде обновен пътния възел до летището, което ще облекчи и оптимизира движението към новата спортна база.

В края на пресконференцията Красимир Балъков обяви, че в събота отборът ще изиграе контролна среща със Сливен, а на мача ще присъства и неговият съотборник и част от вълшебното трио на Щутгарт – Фреди Бобич. Той пристига по покана на Митко Събев и Красимир Балъков, като по време на посещението му у нас, ще бъдат водени разговори за сътрудничество и обмяна на опит. 

След брифинга журналистите и многото гости на разгледаха обновените съблекални на представителния отбор, треньорската стая и се запознаха отблизо с изцяло новата зала за пресконференции и футболни анализи. След края на двубоите от „А” група журналистите ще могат да ползват безжичен интернет и да предават своевременно своите материали.  На голям екран те ще могат да гледат моменти от мачовете, завършили току – що и да дискутират по тях. За телевизионните камери и представителите на електронни медии е предвиден професионален пулт, откъдето те ще могат да получават качествен сигнал на глас и картина  по време на пресконференциите след мачовете от първенството.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |