В новините
 
27.02.2009 22:18   Новината е видяна 4375 пъти
Община Бургас пак няма вина

Общинари за пореден път не пропуснаха от хорското нещастие да направят ПР и неколко красавци, които действително можем да признаем изглеждат много добре седнаха пред почитателки и почитатели от местните медии да се изкажат.

В Община Бургас се проведе пресконференция  по случай инцидента в Дом „А.Г.Коджакафалията” 

Днес /27 февруари/ в Община Бургас се проведе извънредна пресконференция по повод инцидент в Дома за деца лишени от родителска грижа „А. Г. Коджакафалията”. Информация по случая бе дадена от заместник – кмета по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян, директор на дирекция „Здравеопазване и социални дейности” д-р Ивайло Димитров, районния прокурор Сълза Христова, директорът на дома Йордан Тодоров, директорът „Социално подпомагане” Вълчо Вълчев, Елена Инджова – началник отдел „Закрила на детето”.

     В резултат на срещата стана ясно, че сигналът за инцидента е подаден лично от пострадалата възпитателка до Директорът на Дома на 17 февруари. Той от своя страна е изпратил жалбата в Първо Районно управление на МВР – Бургас на 19 февруари и по нея незабавно е образувана проверка. Установено е, че извършителят е 13 – годишният Стефан Момчев, който си е признал за извършеното деяние.

     Органите на Първо РПУ ще изпратят приключилата проверка по преписката в Районна прокуратура – Бургас. Сезирани са още отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” – Бургас, както и директора на Дома за деца „Коджакафалията” Йордан Тодоров.

     По данни на инспекторът Детска педагогическа стая, отговарящ за Дом „Коджакафалията”, Стефан Момчев се води на отчет още от юни 2005 г. за извършени кражби и множество бягства от Дома. На 15 март 2006 г. е разгледано дело, по което му е наложена възпитателна мярка „обществен възпитател и забрана да напуска Дома без разрешение”. Само пет дни след наложената мярка Стефан Момчев демонстративно не я изпълнява и се разглежда ново възпитателно дело. На 7 април 2006 г. му е наложена мярка „настаняване в Социално педагогически интернат”, която не е потвърдена от Бургаския районен съд, който с нарочено решение не настанява Стефан в Социално педагогически интернат, а го оставя за прилагане на възпитателни мерки в Дом „Коджакафалията” за срок от 1 година и забрана да напуска Дома.

     Оттогава Стефан Момчев остава в „Коджакафалията”, като извършва 10 кражби и 2 палежа. В началото на 2008 г. се разглежда поредното възпитателно дело с предложение за настаняване в Социално педагогически интернат и отново Бургаския районен съд отхвърля настаняването, оставяйки Стефан Момчев за полагане на възпитателни мерки в Дома.

     От последното възпитателно дело до момента Стефан Момчев няма регистрирани бягства от Дома и противообществени прояви.

     Заместник – кметът д-р Лорис Мануелян заяви, че веднага е проведена среща с представители на всички заинтересовани институции за установяване на подробностите около инцидента и вземане на конкретно решение.

     Районният прокурор Сълза Христова сподели, че поради малолетието на Стефан Момчев /13 год./, Районна прокуратура Бургас ще изпрати преписката за разглеждане на ново възпитателно дело с предложение отново за настаняване в Социално педагогически интернат. Към момента са взети спешни мерки за извеждане на детето от Дома, извършване на медицински прегледи и настаняването му въз основа на прокурорско разпореждане в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

     Заместник – кметът д-р Лорис Мануелян заяви, че случая трябва да бъде разглеждан като инцидент. „Искрено съжалявам и съчувствам на пострадалата от инцидента възпитателка и от името на Община Бургас заявявам, че ще направим всичко възможно за да подпомогнем лечението и възстановяването на пострадалата възпитателка”, категоричен бе той и допълни, че „ще вземем всички необходими мерки за осигуряване спокойствието и сигурността на персонала и на подрастващите в Дома”. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |