В новините
 
03.03.2009 13:28   Новината е видяна 4189 пъти
В новия брой на „Море“ влиза архив от Сиреков

Непубликуван архив за културата на Бургас, писан от някогашния кмет Атанас Сиреков, ще влезе в новия брой на списание „Море“ - общинското издание за литература, изкуство и култура.


Текстът ще бъде дарен от Регионална библиотека „П. К. Яворов“, съобщи директорът Наталия Коцева по време на първата среща с шефове и представители на културни институции в Бургас, свикана от новите редактори Георги Ингилизов, Иван Сухиванов и Росен Друмев.
Поетесата Венда Райкова пристигна с цвете в къщата на ул. „Демокрация“ миналия петък, пожелавайки на всички вдъхновение и успешно списване на изданието.
„Решихме да чуем мнението на творческите групи в града, какво мислят те за развитието на списанието и какви предложения ще дадат как  лично да участват“, мотивира сбирката екипът.
Пенка Седларска, директор на Художествената галерия „Петко Задгорски“, дружественият шеф на художниците Георги Динев, уредничката на Дом-музей „Петя Дубарова“ Елица Дубарова приветстваха идеята за подобни срещи, а шефът на „Архиви“ Иван Джамбазов покани редакторите да им гостуват и да обмислят на място бъдещото партньорство, подчертавайки, че досега не са били търсени за  мнение.
В близко време предстоят срещи с творци от драматичния и кукления театър, от операта, музея и други културни институции.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |