В новините
 
05.03.2009 19:52   Новината е видяна 4350 пъти
Димитрина Равалиева - премиерата на книга на 10 март от 18 часа на ул. Булаир 10 в Бургас

Литературна премиера: Димитрина Равалиева е позната на бургаската културна общественост с двете си поетични книги”Дългто тире на хоризонта” и „Пробойни в паметта”, както и с пътеписа „Свръхбагаж:НОСТАЛГИЯ”, продължаващ литературната традиция на Алеко Константинов и носител на наградата за белетристика „Петко Росен” 2005.
Родена на 19.ХІ.1969 г. в Подвис, област Бургас, тя завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и английска филология в ШУ „Епископ Константин Преславски”. Работи като преподавател по английски  език в Карнобат.
Настоящата – четвърта книга на Димитрина Равалиева с къси разкази носи поетичното заглавие „Златните небеса на септември”. Издателството е „Български писател”, София, 2008,  редактор Анибал Радичев. 
Сладкодумно разказани, тези 23 истории са със съвременни сюжети, сякаш взети направо от курортните селища по нашето Черноморие. На читателя му се струва, че познава тези рибари, изискани „гларуси”, бил е жертва на подобни крадци, срещал е симпатични роми, има горчиви спомени от възродителния процес, или пази вкъщи бърз портрет от уличните художници...
Заповядайте на премиерата на книгата на 10 март от 18 часа на ул. Булаир 10 в Бургас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |