В новините
 
07.03.2009 11:41   Новината е видяна 9158 пъти
Бургаски "лихвари" наказвали длъжници с палежи и бой.

Бандата на лихварите, разбита преди седмица от бургаските антимафиоти, е била организирана преди повече от две години. Според източници, близки до прокуратурата скоро ще започне разследване на "крупни бургаски бизнесмени", давали поръчки на групата за разправа с контрагенти.
Групата се занимавала с отпускане на нерегламентирани заеми с месечна лихва между 10 и 30 процента. Списъкът на длъжниците се съхранявал в братята Илиян и Александър Стоянови. Заедно с 36-годишния Георги Генчев и Тодор Атанасов, те се занимавали още с рекет, заплахи, побоища и палежи. Като мозък на структурата е сочен бизнесменът Любен Джубрилов, който в момента е обявен за общонационално издирване. От Областна дирекция на МВР в Бургас търсят информация и за местонахождението на бившия футболист на „Черноморец“- Несебър Стоян Тенекеджиев, на 23 години.
Прокуратурата разполага с доказателства за няколко палежа на коли и един апартамент, дело на лихварите. Това стана ясно на вчерашното заседание на Бургаски апелативен съд за мярката на Александър Стоянов, известен с прякора Руснака. Той се предаде сам в полицията на 23 февруари, след като зад решетките попадна брат му Илиян.
Двамата имат родители с влошено здравословно състояние, които се нуждаят от болнично лечение и постоянни грижи. Поне единият от синовете им трябва да е на свобода, заявиха в съда адвокатите на Руснака. Той влезе в БАС с двама защитници, които обаче не успяха да го измъкнат от ареста. Магистратите потвърдиха определението на Бургаски окръжен съд, с което му бе наложена постоянна мярка задържане под стража.
Има данни, че обвиняемият ще се укрие или ще извърши друго престъпление предвид тежкото наказание, предвидено в закона, казаха от прокуратурата. Александър Стоянов, както и останалите членове на групата, е обвинен по чл. 321А и чл.213А от Наказателния кодекс за организирана престъпност и лихварство и рекет, за които де предвижда от 5 до 15 години затвор.
Руснака, брат му, Георги Генчев и останалите трима са били следени през последните месеци. Обвинението разполага с писмени и гласни веществени доказателства, по случая са разпитани 16 явни и четирима тайни свидетели. При претърсванията в автомобилите на братята са открити документи и тефтери с имена на длъжниците, сумите, които са им отпуснати и начислените лихви. При обиск в домовете на членовете на бандата са намерени ножове, палки, боеприпаси.
Изненадващо, вчера сутринта се предаде и 40-годишният Тодор Атанасов, който се явил в полицията с адвокат Иво Баев. Обвиненият в лихварство е задържан под стража за 72 часа, които изтичат в събота.  
На свобода засега остават Любо Джубрилов, чийто мобилен телефон вчера не отговаряше на непознати повиквания, и Стоян Тенекеджиев. Името на втория нашумя през април 2007 година, когато футболната надежда на „Черноморец“ преби бившия кмет на Равда Любомир Даменлиев. Заради акта на насилие той бе изхвърлен от отбора. През октомври  същата година Тенекеджиев, заедно със   Стоян Колев, Димитър Янев, Атанас Сурчев и Димитър Карцелебов, бе задържан и обвинен по член 321 от НК за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.
Областна дирекция на МВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация за местонахождението на последните участници от организираната група за лихварство и изнудване - Любен Джубрилов и Стоян Тенекеджиев, да се обадят незабавно на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР! Анонимността им ще бъде гарантирана!

Източник: http://www.factor-bs.com/news-7731.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |