В новините
 
07.03.2009 12:21   Новината е видяна 3570 пъти
Учителки стават строители. Община и директори обединяват усилия по проект за ремонт на учебни заведения

„Доброто взаимодействие между учебните заведения и Общината и високата ангажираност и на двете страни са ключови за успешното реализиране на Проекта „Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2012”.  
По време на срещата с предсатвители на Бургаската номенклатура, директорите на училищата или техни представители бяха запознати с дейностите по проекта и времевия план за подготовката и реализацията им.
Като първа стъпка от съвместната работа на Общината и учебните заведения беше определен преглед на текущото състояние на учебните заведения. Той има за цел да установи, какви строително-ремонтни дейности са извършвани от момента на подаване на апликационната форма по проекта до сега. 
Планира се строително-ремонтните дейности да стартират през лятото, със започването на ваканционния период за училищата.

Спечеленият проектът е на обща стойност 5 773 119, 93 лв. и предвижда подмяна на дограма, радиатори, осветителни тела, полагане на хидро- и топлоизолация на покрив, под и стени, ремонт на санитарни възли, настилки, ел., ВиК и отоплителна инсталация, боядисване, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, както и някои специфични строителни дейности за отделните учебни заведения.

Учебните заведения, включени в проекта, са ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен". Те са определени след задълбочен анализ на нуждите и готовността за управление на проекти на всички училища и детски градини на територията на община Бургас.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |