В новините
 
14.03.2009 11:47   Новината е видяна 4300 пъти
Стартира първата проверка за недекларирани имоти в община Бургас

Първата проверка за недекларирани имоти в община Бургас започна днес /13 март/ от бургаския квартал Сарафово. Инспектори от общинска дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” посетиха новопостроени имоти, които не са декларирани в Община Бургас и съответно техните собственици не са плащали данък сгради и такса битови отпадъци.

     Контрольорите разлепиха на видно място информационни съобщения, с които се припомня на собствениците да се явят в 7 – дневен срок в касовия салон на дирекцията по приходи на ул. „Александровска” № 83, за да декларират своите имоти. Ако собствениците не се явят, инспекторите ще продължат тяхното издирване, а за закъснението ще им бъде начислена лихва от момента на придобиване на имота и ще им бъде съставен акт за нарушение. Размерът на санкциите за недеклариран имот е между 10 и 400 000 лв.

     Това е третият етап от началото на акцията по събиране на данък сгради и такса смет. Недекларираните имоти са установени след събиране на информация за въвеждането им в експлоатация и сравняването й с данни от дирекцията по местни приходи в Община Бургас. Констатацията на общинските данъчни е, че броят на издадените строителните разрешения за 2007 и 2008 г. са повече от регистрираните имоти с платени местни данъци.

     Голяма част от недекларираните имоти в Сарафово за закупени от чужденци. Общинските инспектори ще се опитат да издирят техните пълномощници в България чрез серия от срещи с бургаски нотариуси. 

     „Ще бъдат проверявани абсолютно всички новопостроени сгради в Сарафово, без разлика дали се касае за хотел или за новопостроени фамилни къщи”, заяви директорът на „Местни приходи от данъци, такси и реклама” Румен Шарпов. Той днес лично ръководи проверката на инспекторите в бургаския квартал.

     Следващите инспекции ще бъдат проведени в най-големия бургаски комплекс „Меден Рудник”, където през последните 2 години има интензивно строителство на жилищни кооперации.

     От началото на акцията за събиране на местни данъци събираемостта им е скочила с 10 % в сравнение с миналата година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |