В новините
 
14.03.2009 16:01   Новината е видяна 3963 пъти
Морска Политика: Хората на Бойко Борисов в Бургас искат да правят политика и в морето, съобщават от пресцентъра на Община Бургас

Кметът Димитър Николов изпрати до премиера Станишев писмо, в което заявява желанието на Община Бургас да участва със свой представител в Междуведомствената работна група за разработване на Национална стратегия за интегрирана морска политика.

Искането на кмета Николов е в унисон с Европейската визия за интегрирана морска политика, която не е насочена само към националните правителства, а обхваща всички заинтересовани страни. В негова подкрепа говорят и данните от докладите на Институт за регионални стратегии - Бургас и Бургаска морска асоциация. На 11 март двете организации организираха в Бургас обсъждане по темата за националната ни интегрирана морска политика и нейното значение за устойчивото развитие на Югоизточен регион - България. Като основен извод от срещата се наложи мнението, че участието на широк кръг хора и институции ще осигури по-голяма публичност и висока степен на отговорност при реализирането на политика, близка до същинските нужди на морските области.

Общинската администрация в Бургас е единствената у нас, в която работи специално назначен специалист по морска политика, в лицето на кап. Тодор Янков.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |