В новините
 
15.03.2009 22:34   Новината е видяна 13756 пъти
Петя Григорова от „форт Бояр” и Стефка балджиева дариха творба на СБЖ

„Затишие след буря” нарече първата си маслена картина победителката от „Форт Бояр” телевизионната прима Петя Григорова. Водещата на предаването „Банкноти по ноти”се впусна в атрактивно арт приключение, организирано от с.н. с. Стефка Балджиева – създателката на пръстовата живопис и на теорията за отключване на просперитета чрез изкуство. Във втория „Светски перформанс” взеха участие художнички, завършили школата на Стефка Балджиева като психоложката Петя Ахтарджиева, физичката Калина Ставрева, икономиста Анета Савова,биохимичката Райна Гавазова, архитектката Ина Златева, инженерката по атомна физика Жулиета Стоянова и др. Те са част от над хилядата ученика на Балджиева, между които има доста политици, дипломати, посланици, акедемични художници, бизнесмени.
Красивата телевизионна дама толкова се увлече по рисуването, че тръгва на обучение, за да може да се подготви за летния светски перформанс на открито, който ще е в помощ за децата, болни от множествена склероза. Много обнадеждаващи са резултатите, постигнати от Балджиева и показани по BTV с Фани Молова, която е с мускулна атрофия, но вече нареди първата си изложба.
В светския перформанс се включиха още актрисата Виктория Милчева и журналистката Боби Чолакова, които след Цвети Раложка –„Лейди България”, певицата Саманта и Нина-Никол – участнички в първия „Светски перформанс”, подкрепят благородната кауза, подета от „Школата по нетрадиционна живопис”исалон „Журналист” към СБЖ.
Стефка Балджиева, която е носител на призове от Дубай, на „Мати България” и „Златен феномен, има над 5000 продадени картини и е единствената българска - оценена от елитния аукцион SOTBIS в Лондон подари творбата от перформанса на гл. секретар на СБЖ – Снежана Тодорова. Тя вече краси една от залите в Съюза.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |