В новините
 
18.03.2009 22:27   Новината е видяна 4183 пъти
Превантивно полицейско занимание по пътна безопасност в Бургас

Поредното превантивно полицейско занимание по пътна безопасност с участието на възпитаници от Центъра за работа с деца от улицата – Бургас, ще остане паметно за 14 годишната Наска от кв. «Горно Езерово». За първи път в живота си, тя се почувства значима и важна за някого – взета от Дневния център с луксозен автомобил, разходена по бургаските улици, обгрижена и наградена с овациите на непознати хора за старанието, което е положила. За малката Наска днешния ден е едно ново начало. В автосалона на «Опел» и «Шевролет» при слизането си от автомобила заедно с още десет свои връстници, Наска беше посрещната от любезния домакин на превантивната полицейска инициатива.

Непривичната за момичето луксозна обстановка и непознатите хора, които я посрещнаха, не помрачиха радостната усмивка на лицето й и желанието – да даде нещо от себе си и да покаже наученото в «Часа на полиция». Кратката викторина по пътна безопасност, проведена от инспектора по превенция – Цветелина Рандева, в присъствието на служители от «Охранителна полиция» към Областна дирекция на МВР Бургас и БЧК – Бургас доказа, че и останалите малчугани добре познават правилата за пътно движение, както и задълженията си, като пешеходци.

Децата от Дневния център изненадаха приятно домакините си с музикално-артистична програма, посветена на Първа пролет и Денят на социалния работник – 17-ти март. Нетрадиционен се оказа и жеста на малките палавници, които чрез Директорът на Комплекса за социални услуги – г-жа Таня Колева дариха на спонсорите, изработени от тях пролетни картички. Работещите в автосалоните се ангажираха с всяка една от картичките да бъде отличен закупилия автомобил от една от двете марки, като по този начин купувачът да бъде включен в стартиралата през м. януари кампанията «Пази детето!».

Стартът на кампанията с благородния призив бе дадена през месец януари от 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов», които спряха близо 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас. Всеки от водачите получи стикерите с призива «Пази детето!», които да залепи на ползвания автомобил в знак на съпричастност с превантивната акция.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |