В новините
 
19.03.2009 12:28   Новината е видяна 3987 пъти
ГРАДСКИ Празник на водата

На 22 март в цял свят се чества Международният ден на водата. Сдружение „Аз обичам водата” организира пищен градски празник  на водата, който ще се проведе в неделя – 22 март, пред Народния театър и е под патронажа на Столична община.
Празненството ще се провежда на открита сцена пред шадраваните и в Столичната градска галерия и ще е под надслов „Водите на София – уникалната столица”. Тържеството на открито с главен герой водата ще е прелюдия и е посветено на 130-годишнината от избирането на София за столица на България. 

Кратък сценарий
на градски празник на Водата пред народния театър
Празникът на водата ще има предимно детска насоченост и ще цели ангажиране на детското внимание, а оттам и на родителите, провокиране на любопитството, активизиране на естественото човешко чувство за загриженост към околната среда, и осъзнаването, че от нея изцяло зависи  живота. 
Дата 22 март /неделя/
Час: 11-14-30 часа
Място: градинката пред Народен театър «Иван Вазов» и Софийска градска галерия
Предвиждат се няколко сценични зони
Сцена пред самия театър:
Основната програма предвижда участия на различни детски групи от училища и столични читалища като мажоретни състави, танцови и певчески формации, фокуси, ревю на детски облекла. Програмата ще се води от популярна водеща и дете. Тържеството ще приключи с демонстративна обиколка на мотори „Харли Дейвисън”, от които ще се пуснат балони.

Алеите на градинката за един следобед ще се превърнат в платно за любителски произведения на младите художници, които с четка или тебешир ще се включат в конкурса за рисунка «Детето и Водата». Всички участници ще си отидат от празника с награди – списания и лакомства.
В шатри на спонсорите, съорганизаторите и медийните партньори ще се провеждат разнообразни любознателни акции, свързани с водата въобще и минералните извори в частност.
Градската галерия от 12 до 14.30 ще се превърне в киносалон, където ще се прожектират научнопопулярни филми за водата, разкриващи неподозираните й до сега възможности.
По време на празника ще се обяви старта на национален фотоконкурс «Аз обичам водата», който ще продължи през цялото лято. Най - добрите фотографии в конкурса ще бъдат показани в изложба за деня на София – 17 септември. Ще бъдат обявени победителите от детския литературен конкурс «Водата и ние», който от 4 години се провежда съвместно между детско списание «Зорница»  и Софийска вода, както и призьорите от стартиращия на 22 март конкурс на тема: „Лечебните води на София?”. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |