В новините
 
21.03.2009 15:13   Новината е видяна 4226 пъти
Официална церемония по кръщаването на най-новия плавателен съд на “Гранична полиция”

 Официална церемония по кръщаването на най-новия плавателен съд на “Гранична полиция” с името “Поморие” ще се проведе на 22.03.т.г. / неделя/ от 11.00 ч. на Пристанище Поморие. Плавателният съд е построен в германската компания “Люрсен” и е закупен със средства по програма ФАР за укрепване на капацитета на външните граници на Европейския съюз. Цената му е 7 795 000 евро. За наименоването на новия гранично-полицейски патрулен кораб на електронния адрес в Пресцентъра на МВР - София бяха  получени над 150 идеи, повечето от които свързани с морето и православието, с българската история и древногръцката митология. Най-многобройни обаче са предложенията за името “Поморие”, с което 100-тонния плавателен съд ще се окичи от неделя.
След тържествената церемония, в която ще се включат Министърът на вътрешните работи - Михаил Миков, Генералният секретар на МВР - Павлин Димитров, представители на Ръководството на Министерството, Съветникът на Министъра на вътрешните работи в Германия, Представител от управата на немската компания «Люрсен», Посланикът на Рапеблика Германия - Михаил Гайер и други официални лица, гостите ще направят демонстрационно плаване с гранично-полицейския патрулен кораб “Поморие”. За представителите на медиите е предвидена аналогична демонстрация, която ще стартира паралелно от Пристанище Поморие.
В 15.00 ч. на същата дата официалните гости ще посетят Международния черноморски граничен координационно-информационен център / намиращ се до кино “Тракия”/, където Началникът на РГС Бургас  - Ваньо Иванов ще направи презентация за дейността на центъра и отговорностите на работещите в него.
В 16.00 ч. пред сградата на Областна дирекция на МВР - Бургас, намираща се на ул. “Христо Ботев” № 46, Министърът на вътрешните работи - Михаил Миков ще връчи ключовете на 21 нови автомобила за подмяна на автомобилния парк на пограничните районни управления.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |