В новините
 
22.03.2009 12:46   Новината е видяна 2736 пъти
С конкурс за оригинален боклук завърши екоакцията край Атанасовското езеро

Капак от телевизор, автомобилни гуми, касетка с чалга песни и стари дрехи извадиха от района на Атанасовското езеро доброволци. Екоакцията, организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), бе част от кампанията на община Бургас за пролетно почистване на града. Студът и силният вятър не спряха ентусиастите, повечето от които деца, да почистят мястото от тоновете отпадъци. Районът бе специално подбран заради високата концентрация на боклуци, обясни координаторът на БДЗП-Бургас Валентина Ангелова.

Мястото е и една от най-добрите точки за наблюдение на птиците в Атанасовското езеро, което е орнитологично важна зона. В района са установени 318 вида птици (от близо 400 вида, срещащи се на територията на цялата страна), които мигрират, зимуват или гнездят в резервата. За съжаление, заради близостта си до града, езерото е изключително уязвимо от небрежността и немърливостта на хората, които го превръщат в сметище.     

Бургас инфо

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |