В новините
 
23.03.2009 11:17   Новината е видяна 4298 пъти
На тържествена церемония в гр. Поморие беше присвоено име и бордови номер на най-новата придобивка на ГДГП - 100 тонен кораб, закупен със средства по европейската програма ФАР

С новия граничен кораб “Поморие” българските граничари ще дадат повече сигурност и за Европейския съюз


На тържествена церемония в гр. Поморие беше присвоено име и бордови номер на най-новата придобивка на ГДГП - 100 тонен кораб, закупен със средства по европейската програма ФАР
 


     България е достоен партньор на Европейския съюз, показвайки че има силата и волята да е част от Шенгенското пространство, заяви в Поморие Министърът на вътрешните работи Михаил Миков. «Шенген не е само свободно придвиждавена не хора, но и повече сигурност за ЕС» - каза още министърът. Повод за изявлението му бе официалната церемонията по кръщаване на новия гранично-полицейски патрулен кораб с името «Поморие».

     Според Министър Миков : «В Шенгенското пространство трябва да има силна вътрешна сигурност и оборудвана полиция. България има волята да бъде достойна част от това пространство, като гарантира свободата и сигурността на гражданите от страните на Европейския съюз». Вътрешният министър изрази убеждението си, че България може да осигури силен контрол и наблюдение на 1 300-километровата външна граница срещу съвременните предизвикателства срещу сигурността. Михаил Миков наблегна и на нелекия труд на българските гранични полицаи, както и на отговорностите им при охраната на външната за Евросъюза граница.

     По стара морска традиция Министърът на вътрешните работи пожела на екипажа на най-новия граничен кораб «Попътен вятър и седем фута вода под кила», след което заедно с останалите официални гости разгледа патрулен кораб «Поморие». Плавателният съд е закупен със средства по програма ФАР за укрепване на капацитета на външните граници на Европейския съюз, като цената му е 7 795 000 евро. Кръстница на построения в германската компания “Люрсен” патрулен кораб е служителката от «Гранична полиция» - Радостина Кичикова.

     В тържествената церемония по присвояване името на новия 100-тонен гранично-полицейски кораб освен Министър Миков се включиха : Генералният секретар на МВР - Павлин Димитров, представители на Ръководството на Министерството, Съветникът на Министъра на вътрешните работи в Германия, Представител от управата на немската компания «Люрсен» и  други официални лица.

     На брифинг, последвал тържествената церемония, Михаил Миков оповести, че съкращенията в МВР ще осъществяват поетапно, като на отделните ръководители ще се дават възможности да преценяват с какви сили могат да изпълняват функциите си. Той допълни, че не се ангажира с точна цифра за броя на служителите, които предстои да бъдат съкратени от системата на МВР, тъй като съкращението е по-дълъг и постепенен процес, който ще се извършва след внимателен анализ на ситуацията в отделните звена. Паралелно със съкращенията обаче ще има места, където броя на служителите ще се увеличава, като за пример Министър Миков посочи  Бургас. Причина за увеличението на състава и новите назначения, е по-тежката криминогенна обстановка.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |