В новините
 
23.03.2009 11:39   Новината е видяна 5738 пъти
Интеграцията на децата с увреден слух и кохлеарната имплантация ще обсъдят в парламента депутати, лекари и представители на неправителствени организации

Кръгла маса на тема „Кохлеарната импланция в България – възможности за интеграция” организират на 24 март 2009 г. в Народното събрание парламентарните комисии по труда и социалната политика, по образованието и науката и по здравеопазването.


Форумът ще започне в 11.00 часа в зала 134, пл. „Княз Александър Първи” № 1.  Той е под патронажа на председателите на комисиите Хасан Адемов, Лютви Местан и Борислав Китов.


Кръглата маса ще открие председателят на Комисията по труда и социалната политика Хасан Адемов, а презентация за развитието на кохлеарната имплантация в България ще направи един от инициаторите на форума – проф. Кунчо Кунев.


На тема „Неонатален слухов скрининг” ще говори доц. Диана Попова, а на проблемите с диагностиката при децата с увреден слух ще се спре доц. Йовка Спиридонова. Д-р Владислав Илиев ще направи доклад за „Следоперативно обслужване на децата с кохлеарна имплантация”, а директорът на дирекция „Образователна среда и образователна интеграция” в Министерството на образованието Асен Петров ще засегне в изказването си интегрираното обучение на деца с увреден слух.


На кръглата маса председателят на Съюза на глухите в България Васил Панев ще представи  резултати от кохлеарната имплантация при деца от 1 до 3 години.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |