В новините
 
25.03.2009 09:45   Новината е видяна 3859 пъти
Днес е първият снимачен ден на „ТИЛТ” в България

първият снимачен ден на новия български пълнометражен филмм „ТИЛТ” в България. Продуценти на лентата са „Чучков Брадърс” (България) и „Остлихт филмпродукцион” (Германия). Същинският старт на „ТИЛТ” беше на 13 март в Германия в малкия провинциален град Хайлигенщат, където главните герои Сташ (Явор Бахаров), Ивайло Драгиев (Ангел) и Гого (Ованес Торосян) емигрират.

По традиция началото на филма у нас беше полято с шампанско на снимачната площадка в района на паметника на Съветската армия. Наздравица за успеха на „ТИЛТ” вдигнаха главните виновници Виктор Чучков-син, който е режисьор на лентата, продуцентът Борислав Чучков, актьорите от класа на проф. Пламен Марков - Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Радина Кърджилова (Беки), самият проф. Марков, Галина Бежанска – директор на дирекция „Култура” към Столична община, журналисти и гости. Актьорът Георги Стайков е в България специално за снимките на „ТИЛТ”. Въпреки че днес няма участие в сцените, той дойде на снимките заедно със своята съпруга Мариян (шведска оперна певица) и двегодишния си син Николай.

„Лесно се съгласих да бъда полковник Катев, защото сценарият е много хубав. Това е първата ми истинска голяма роля в България след 1991 г. Моят герой е лош човек, но с добро сърце”, заяви Георги Стайков.

„ТИЛТ” означава „блокаж” и е термин от играта флипер. Когато топчето е между двата палеца на играча, той трябва леко да го побутне, за да не попадне в средата. Ако играчът не е добър и избута топчето по-силно от необходимото, машината се изключва автоматично. Всичко е възможно с концентрация и усет, но ако се блъска прекалено силно, играта блокира и показва „ТИЛТ”.  Заглавието на филма е метафора за съдбата на героите, които често получават „тилт”.
„ТИЛТ” е копродукция с БНТ и ще се реализира с финансовата подкрепата на Национален Филмов Център, програма „Култура” на Столична община, регионален фонд МДМ – Германия, програма МЕДИА на Европейския съюз, фонд „Евроимаж” към Съвета на Европа и програма NIPKOW – Берлин. 
Сюжетът на „ТИЛТ” проследява една любовна история, развиваща се на фона на променящата се политическа и социална картина у нас в началото на прехода. С премерен хумор историята разкрива сблъсъка на банда добри приятели с авантюристичен дух с предизвикателствата на емиграцията, затъналата в престъпност родина и аморална обществена среда. Въпреки че ни препраща в началото на 90-те години, филмът се отличава с особена актуалност и е насочен към младата публика. Историята започва малко преди 10 ноември 1989 г. Сташ (Явор Бахаров) е на 22 години, а Беки (Радина Кърджилова) - на 18, когато се влюбват. Сташ и трима негови приятели работят за Змията (Филип Аврамов) - дребен престъпник, който тиражира и продава порно филми. Случва се така, че милицията арестува групата със съдействието на един от тях - Дъвката (Александър Сано-Среброто). Бащата на Беки, полковник Катев (Георги Стайков) - шеф в милицията, пряко се ангажира със случая, защото открива дъщеря си сред арестуваните. Отношенията между тях са драматично обтегнати – майката на Беки се е самоубила наскоро и момичето обвинява своя баща за това.
 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |