В новините
 
25.03.2009 21:54   Новината е видяна 4060 пъти
Европейски наркопроект управляван в Бургас

Заглавието е единственият начин да не се каже какво точно пише в даден материал и успоредно с това да се накара публиката да се дразни  и влиза "навътре".    Бургас бе поканен да се присъедини като партньор в новия проект на организация Европейски градове срещу наркотиците /ECAD/. Той носи името „Създаване на балканска мрежа от училища утвърждаващи здраве” и ще предоставя здравно образование с цел превенция на употребата на наркотични вещества по метода „връстници обучават връстници”. Поканата за участие до кмета на Община Бургас Димитър Николов бе пратена от директора на централния офис на ЕКАД в Стокхолм Йорген Свиден.

     Проектът ще бъде финансиран от Европейската комисия по Програма „Превенция на дрогата” на Европейския съюз. Той е на обща стойност 500 000 евро и е с продължителност от 3 години.

     Дейностите по проекта ще бъдат организирани и координирани от Балканския офис на ЕКАД, който се намира в Бургас.

     В рамките на проекта ще бъдат създадени условия училища от различни държави на Балканите да се включат в обща програма за провеждане на здравно образование и превенция употребата на наркотични вещества. В тези учебни заведения ще бъдат сформирани клубове по здравно образование. Дейностите в тях ще се осъществяват чрез организиране на кампании срещу наркотиците, разпространяване на информационни материали, прожектиране на филми и срещи на ученици със свои връстници, преживели ужаса на коварната зависимост.

     Проектът ще се реализира на територията на 10 града от Балканския регион, 5 от които са български – Бургас, Варна, Видин, Враца и Кърджали. Останалите 5 града, които ще се включат в програмата са Букурещ, Сараево, Подгорица, Белград и Солун. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |