В новините
 
04.04.2009 04:04   Новината е видяна 4412 пъти
Топлофикация Бургас също отрязана от Булгаргаз

„Булгаргаз” спря газоподаването на природен газ за абонатите на топлофикация Бургас към 14,00 часа днес, съобщи председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски, цитиран от Дарик радио.
„Ситуацията ще бъде отнесена към енергийния министър Петър Димитров, ще или не ще той да се занимава с проблема, защото в момента се прилага двоен аршин. Директният ми въпрос към него ще бъде: с оглед на предизборната ситуация, която се намира, да декларира как той като принципал в момента на голяма част от енергетиката ще гарантира нормален сезон 2009-2010 година със сегашните си действия, защото всички топлофикации се декапитализират и това го заявяваме непрекъснато”, каза председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Топлофикация Бургас има резерви от мазут, които ще стигнат за пет дни. След това какъвто и да е вид гориво трябва да бъде заплащано, обясни Терзийски.

Това, което ще се направи в момента, е, че ще бъдат изключени когенерациите, парите от електроенергия, които задължително се превеждат на „Булгаргаз”, няма да ги има, каза още Терзийски и допълни: „Тогава да питаме господин министъра, ако е наредил такова спиране, как ще се задоволят нуждите на кредитора ни „Булгаргаз”.

Запитан как ще живеят хората в двата града без топла вода, Терзийски каза: „Господин министърът да отговори и господин Шушулов също”.

http://www.burgasinfo.com/show_news.php?id=17861





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |