В новините
 
05.04.2009 13:23   Новината е видяна 3450 пъти
Президентът Георги Първанов участва в Срещата на върха на НАТО

Президентът Георги Първанов ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО на 3 и 4 април 2009 г. Юбилейната среща на Атлантическия съюз се провежда в Кел, Германия, и Страсбург, Франция.

Днес държавният глава участва в отриването на срещата на върха и в работната сесия на държавните и правителствени ръководители.

Пред журналисти в Страсбург президентът Георги Първанов коментира, че Срещата на върха на НАТО освен своето историческо значение има и стратегически характер. По думите на президента Първанов на форума са били поставени възлови въпроси, свързани с принципите и с преосмислянето на визията за НАТО в следващите години. Обсъдени са били и проблеми с голямо значение като отношенията с Русия и процеса на разширяването.

Държавният глава посочи в отговор на въпрос, че за последните две години България е увеличила почти петкратно своето присъствие в Афганистан. Съзнаваме важността на задачите и подкрепяме обявената от САЩ нова стратегическа визия за Афганистан за съчетаването на военните с гражданските фактори, отбеляза президентът и добави, че България ще даде своя принос. Според президента подобна политика по отношение на Афганистан не е смяна на акцентите, а засилване на гражданското присъствие, което е много важно. В изказването си на срещата държавният глава е акцентирал върху важността от промяна на дебата в посока към повече реализъм.

Вчера президентът Георги Първанов участва в работна вечеря в чест на ръководителите на делегациите, давана от генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер.

В делегацията, водена от президента Георги Първанов, са заместник-министър председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на отбраната Николай Цонев, председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси, постоянният представител на република България в НАТО Любомир Иванов и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |