В новините
 
08.04.2009 12:25   Новината е видяна 10196 пъти
Започна изграждането на канализация в бургаското село Маринка

От днес /7 април/ започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаското село Маринка. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов и кмета на селото Атанас Петров, които направиха първата копка на обекта.

     На тържественото откриване на обекта присъстваха още зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева, депутати, общински съветници и жители на селото.

     Празничен водосвет на строителната площадка отслужиха ставрофорен иконом Захарий Дечев и енорийския свещеник на с. Маринка Севастиан Йорданов.

     „Символично или не, изграждането на канализацията на селото съвпадна с неговата 100 – годишнина”, каза кметът на Маринка Атанас Петров.

     „Общата стойност на целия проект е около 2 400 000 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 336 работни дни”, заяви Димитър Николов. Той допълни още, че с полагането на канализацията битовите условия в селото значително ще се подобрят.

     Проектът е изготвен от Община Бургас и се финансира от ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ към Министерството на околната среда и водите.

     До момента е отпуснат първия транш от сумата, който е на стойност 500 000 лв. С тези средства ще бъде постороено заустващото съоръжение на р. Маринка, отливен канал, дъждопреливник и главен колектор с дължина 1 км.

     „До няколко седмици ще започне и изграждането на канализация в кв. Долно Езерово. В момента се провежда конкурс за избор на фирма-изпълнител. В напреднал етап са и проектите за канализации в гр. Българово, с. Рудник и м. с. Черно море”, допълни още кметът на Община Бургас Димитър Николов. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |