В новините
 
09.04.2009 21:33   Новината е видяна 4087 пъти
Проблеми на дребните търговци бяха обсъдени в Община Бургас

Среща между бургаските дребни и средни търговци на хранителни продукти и заместник - кмета по финанси Красимир Стойчев се състоя днес /9 април/ в Община Бургас. Сред представителите на търговците са Регионална занаятчийска камара и Регионален съюз на хлебопроизводители и сладкарите.

         На нея бяха обсъдени проблемите и трудностите, пред които са изправени местните търговци, доставчици и производители от навлизането на новите и големи търговски вериги в града и провежданата от тях ценова политика.

Основният проблем според дребните търговци е нелоялната конкуренция и дъмпинговите цени, които налагат тези вериги. "Не е възможно едно кисело мляко да струва 14 ст. при положение, че само кофичката му е 11-12 ст.", споделиха търговците. "Стоките във веригите се продават под тяхната реална себестойност. Нелоялното ниско ценообразуване на продуктите от първа необходимост при големите вериги става за сметка на цените на едрите и по-скъпи промишлени стоки, които се предлагат от тези търговски вериги", допълниха още те.

Друг важен момент според местните търговци е, че стоките, които се продават в големите вериги не се произвеждат в Бургас, а се доставят от Шумен, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и др. градове в страната.

Търговците още смятат, че това е за сметка на качеството на предлаганите стоки. От друга страна те споделиха, че това обрича 22 бургаски фирми на сигурен фалит, в резултат на което над 2300 души ще останат без работа. "Това ще доведе до намаляване на конкуренцията на пазара на хранителни стоки и продукти в Бургас, което е и целта на големите търговски вериги. След това цените отново ще бъдат повишени", заявиха те.

За разрешаването на проблема Бургаската търговско-промишлена палата ще инициира среща с участието на местните търговци и производители, новите търговски вериги и представители на Община Бургас. Тя ще се проведе в понеделник /13 април/ от 15.00 часа в сградата на БТПП на ул. "Любен Каравелов" № 12 Б.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |