В новините
 
11.04.2009 00:46   Новината е видяна 5088 пъти
Димитър Николов се срещна с Меглена Кунева

  По време на срещата Димитър Николов постави въпроса за липсата на гаранции за безопасност за гражданите и залива при реализирането на нефтопровода Бургас – Александруполис. „Все още не е ясен и начинът, по който ще бъде изградена инсталацията, което също е признак за безпокойство”, заяви Николов. Той сподели още, че със своето решение Министерски съвет постави общините пред свършен факт.

     Кметът на Бургас припомни резултатите от първия проведен у нас референдум, както и реакцията на екологичните организации и негативното настроение на гражданите по този въпрос.

      Друг важен проблем, който Димитър Николов сподели по време на срещата бе за неизясненото влияние на антените, които мобилните оператори монтират върху покривите на жилищните сгради в Бургас. „На този етап още не се знае достатъчно какво въздействие оказват тези мощни антени”, заяви той. „Една голяма част от жалбите на гражданите адресирани до мен са свързани именно с този проблем. Хората се оплакват и съвсем основателно се притесняват за своето здравето”, заяви кметът Николов.

     Той разясни, че в момента общинската администрация няма реална възможност и правомощия, с които може да влияе върху решението на GSM – операторите да инсталират антените си върху жилищните блокове.

     Димитър Николов изрази желание проблемите, свързани с екологичното състояние на Бургас и региона, да бъдат разгледани в Европейската комисия /ЕК/ в Брюксел.

     Еврокомисарят по правата на потребителите Меглена Кунева от своя страна се ангажира да постави въпросите пред комисаря по околната среда Ставрос Димас в ЕК. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |