В новините
 
12.04.2009 01:27   Новината е видяна 5308 пъти
Ученици се състезават в конкурс за банкери на ТФ ФЕСТ

Пет екипа на ученици финансисти ще се състезават в конкурса за най-добра обслужваща банка, който ще се проведе за първи път в рамките на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ. На неговото 12-о издание  се представят 88 тренировъчни предприятия, 665 ученици, 77 учители и 36 средни училища. Участниците ще демонстрират своите мениджърски умения на 11 и 12 април в палата 8 на Международен панаир Пловдив.

Бъдещите банкери ще извършват в реално време разплащания между тренировъчните предприятия, създадени и ръководени от ученици. Техните фирми работят в сферата на винарството и хранителната индустрия, туризма, куриерските услуги, търговията, стана ясно на пресконференция в панаира.

Само стоката е виртуална, всичко останало е съвсем реално като в другите компании, поясни Славея Иванова, директор на Националната търговска гимназия в Пловдив, която е училището домакин на ТФ ФЕСТ 2009. В тренировъчните предприятия вече се включват и родители, които помагат на децата да развиват  бизнес мислене и идеи, да ги реализират,  добави тя.

Интересът към ТФ ФЕСТ се увеличава всяка година, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми към МОН, който е съорганизатор на проявата заедно с Международен панаир Пловдив.  Тя  вече придобива Балкански мащаби, тъй като участват фирми от 4 държави от региона – България, Румъния, Македония и Черна гора, която се представя за първи път с делегация от 56 ученици и учители.

Това е форумът, който събира най-активните ученици на България, подчерта главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов. «Надявам се,  че като им даваме поле за изява, ще помогнем на бизнеса да открие своите бъдещи кадри, готови да отговорят на високите изисквания на икономиката. А те ще са много необходими в следващите години, когато започне подемът след кризата», добави той.

Младите мениджъри ще се състезават в общо 10 конкурса: за комплексно представяне, включващо щанд, екип, професионално обслужване, каталог, рекламни материали, за панаирна промоция, за фирмено облекло, за най-добра обслужваща банка, за най-добра туристическа оферта. Предвидена е и надпревара за титлите Мис и Мистър ТФ ФЕСТ.

ТФ ФЕСТ 2009 е част от проекта „Мост между училището и бизнеса”, чиято цел е да помогне за кариерното развитие на младите хора като ги срещне с бъдещи работодатели. Партньори на проявата са  Българският форум на бизнес лидерите и Сдружение „Български тренировъчни централи”.  

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |