В новините
 
12.04.2009 17:12   Новината е видяна 3282 пъти
Бизнесмени стават мишени

Отвличанията на богати хора – първо президентът на „Литекс” Ангел Бончев, а сега и на Киро Киров, чиито фирми имат над 200 млн годишен оборот, плаши и крупния бизнес в Бургас

През седмицата, на станалата вече традиционна бизнес-закуска в хотел „България” местни предприемачи признаха, че живеят в страх от бъдещи покушения и срещу самите тях.

„Опасно е да откажем дори малка за „Трансвагон” поръчка от 30-40 000 лева, защото може да ни отвлекат. Жените ни се притесняват да се движат по улиците, нищо че нямат никакви пари в кеш в чантите си”, каза Георге Попеску, собственик на „Трансвагон”.

„Не мога да разбера защо държавата мълчи по случая с Киро Киров, а с Ангел Бончев беше възмутително. Отиде жена му с полиция да предава парите и похитителите прибраха и нея, каква е тази полиция?”, недоумява Попеску.

Собственикът на „Трансвагон” сериозно се замисля да се върне в родината си Румъния. „Няма бъдеще тук, никой не помага на малкото останали работещи предприятия. Внасяме в държавата между 44 и 60 млн лева данъци всяка година. Не е редно да плащам и данък върху инвестициите, които правя. За газовата криза също не са ни компенсирали, няма и да ни компенсират”, допълни той.

Според него обстановката в страната е вече същата като през 1994 година.

Бургаските бизнесмени са отчаяни от институциите. Липсва диалог между държавните служби и бизнеса, както и бургаско лоби в парламента, което да застане зад големите фирми в града, да лобира за заделянето на средства за инфраструктура.

От поканените депутати на срещата пристигна само Тодор Батилов. Според него големият проблем на всички български парламенти е хаотичното приемане на нормативни актове. „Над 700 закона са променени. Лошото е, че страната прие латиноамериканския модел на свръхлиберализъм в икономиката”, заяви той.


Автор: Силвия Шатърова





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |