В новините
 
16.04.2009 20:30   Новината е видяна 4427 пъти
„Умирай лесно 2” с прожекция в Бургас

Филмът „Умирай лесно 2” на журналистката от БНР Емилия Антова ще бъде представен пред бургаските ученици на 16 април от 14.00 ч. в актовата зала на ОУ „Братя Миладинови”. След „Умирай лесно 1” – филм за насилието и агресията в училищата, втората част е посветена на войната по пътищата и е с подзаглавие „Тежки катастрофи по пътищата”. Инициативата за прожекцията е на дирекция „Образование и демографски въпроси” към Община Бургас и има за цел превенция на пътните произшествия, в които много често жертви стават млади хора.  


     Авторката на филма се опитва да достигне до зрителите, представяйки съдбите на четирима души, участвали в зловещи катастрофи. Филмът разказва за трагедията на семейството на Денислав Русков, който бе убит на автобусна спирка във Варна от пиян шофьор, на Михаела от село Герман, която след катастрофа с мотор е в будна кома, и на Георги - момче, което остава в инвалидна количка след катастрофа. Във филма е включено и интервю с 22-годишно момче, излежаващо присъда за това, че карайки в нетрезво състояние, е убило своя приятелка. 


     В Бургас филмът ще бъде представен пред ученици от XI и XII клас, педагогически съветници и класни ръководители от средни общообразователни училища, профилирани гимназии и техникуми в града, експерти по превенция и др. Специално за прожекцията в Бургас ще бъде авторката на филма Емилия Антова. Ще присъстват още началникът на Регионален инспекторат по образованието Таня Борисова, експерти от РИО на МОН, Цветелина Рандева от ОДП - Бургас, секретарят на МКБППМН Десислава Василева.


     Основната идея на филма „Умирай лесно 2“ е да бъде превантивен. Той апелира към максимална отговорност на всички участници в движението по пътя - шофьори, пътници и пешеходци. Прожекции ще бъдат излъчени в цялата страна.  Според статистиката за последните десет години по пътищата на България са загинали 12 хиляди души. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |