В новините
 
21.04.2009 12:03   Новината е видяна 9725 пъти
Изложба “Великден в цветове” на несебърските художници

Верни на традицията от минали години, несебърските художници изложиха свои творби в Градската художествена галерия.Експозицията под мотото “Великден в цветове” е дело на Дружеството на несебърските художници и има характер на своеобразен представителен форум на постиженията им през последните години.

Всеки, който посети изложбата, може да почувства творбите на несебърските художници, като свидетелства за един силен, жизнен интерес към съвременността, към живота, но под един друг ъгъл, в по-други измерения и проблематика, обединени под надслова “Великден в цветове”.

Най - общ признак в отношението към широко сюжетно-тематичния спектър на творбите /живопис, графика, рисувана коприна, малка пластика, макраме, иконопис, керамика/ е надмогването на тясно фабулните рамки, склонността към обобщено /емоционално, мисловно и естетическо/ претворяване на единичните явления и асоциативно-метафорното осмисляне на образите и състоянията. В същото време си проличава и пристрастността на всеки един от творците към отразяване на битието на човека, към неговия духовен свят и начина,по който контактува с околната среда: хора, предмети, природа.

Отразяването на една изложба, естествено, също не може да бъде лишено от пристрастност. Великденската експозиция на несебърските художници обаче е и доказателство, че те отстояват своята традиционна взискателност и висок художествен критерий по отношение на своите творби.

Максим МОМЧИЛОВ
http://www.nessebarmedia.com/news.php?cat_id=7&id=215





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |