В новините
 
28.04.2009 23:13   Новината е видяна 4785 пъти
Започна изграждането на спортния комплекс в „Меден Рудник”

Започна изграждането на новия комплекс за обществено ползване в ж. к. „Меден Рудник”. Стартът на строителните дейности бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов, изпълнителния директор на „Билла България” Емил Стефанов и финансовия директор на търговската верига Венцислав Чолаков, които направиха първата копка на обекта.
На тържествената церемония присъстваха още заместник – кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, много гости и жители на комплекса.
Празничен водосвет на строителната площадка отслужи отец Петър, а деца от ЦДГ „Чайка” изненадаха приятно присъстващите със специално подготвена програма от песни и танци.
„Това е първата спортна зала, която ще бъде построена в Бургас през последните 25 години. Но по-важното е, че тя ще бъде изградена в комплекса, който има най-голяма необходимост от това”, заяви кметът Димитър Николов. „Срокът за завършване на обекта е 210 календарни дни, което означава, че още в края на тази година жителите на „Меден Рудник” ще могат да тренират и спортуват в нея”, допълни още Николов.
Проектът се реализира чрез публично-частно партньорство  между "Билла" и Община Бургас. Срещу отстъпено право на строеж на супермаркет, търговската верига се ангажира да построи и предостави на Община Бургас спортно-тренировъчен комплекс на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м. и паркинг, обслужващ целия комплекс.
Според проекта спортният комплекс ще представлява една многофункционална зала, комбинирана за различни видове спортни дисциплини - волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, минифутбол и др. Капацитетът на седящите места в нея ще бъдат 150.
Под нея ще има още две зали за степ аеробика, фитнес и тренировки на спортистите, които при необходимост ще се обединяват в една по-голяма зала. Всички зали ще бъдат осигурени със санитарни възли и съблекални.
По проект общата площ на Билла ще е 1845 кв. м., от която 1200 кв. м. е чистата търговска площ. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |