В новините
 
03.05.2009 16:01   Новината е видяна 3654 пъти
Зрелостните изпити в Несебър започват от 17 май

а втора поредна година зрелостниците ще се явят на Държавен зрелостен изпит /ДЗИ/. Препитването по български език и литература /БЕЛ/ е задължително и ще се проведе на 17 май 2009. Вторият държавен изпит е насрочен за 19 май. 12-класници те имат право да се явят на ДЗИ по желание. Те ще се проведат в дните между 26 май и 1 юни по график ,определен от Министерството на образованието и науката /МОН/. Поправителната сесия за неуспелите да се дипломират е в края на лятото. На 31 август е насрочен ДЗИ по БЕЛ, на 1 септември е вторият ДЗИ, а ДЗИ по желание са между 2 и 29 септември. Организацията и провеждането на ДЗИ и регламентирана със заповед РД 09-993/12.09.2008 на министъра на МОН.

Броят на зрелостниците, които ще се явят на матурите през май в СОУ  “Любен Каравелов”-Несебър е 53. Най-желаният предмет за матура /след задължителната по БЕЛ/ и през тази година е география. Заявка за участие в нея са дали 35 ученика. 9 абитуриенти са предпочели матура по английски език, 6 - по история и цивилизации, 2 по математика и 1-философски цикъл.

Ръководството на училището вече е създало нужната организация за провеждането на ДЗИ  и очаква успешно представяне и дипломиране на випуск 2009 в последното му изпитание.

Мара МОМЧИЛОВА

http://www.nessebarmedia.com/news.php?cat_id=1&id=247





Ключови думи: зрелостници, Държавен зрелостен изпит, матура, български език и литература, БЕЛ, държавен изпит, Министерството на образованието и науката, МОН, Поправителна сесия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |