В новините
 
12.05.2009 12:51   Новината е видяна 2019 пъти
Бургас каза ДА на синята зона

83 % от бургазлии искат в града да бъдат обособени зони за кратковременно паркиране. Данните са от анкета, публикувана в сайта на Община Бургас и разпространена на хартиен носител, в която мнението си споделиха общо 460 души. Допитването беше организирано от общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи” и бургаският омбудсман Таньо Атанасов. Резултатите от анкетата показват, че 87 % от гласувалите желаят синята зона да обхваща централната част на града. Незначителен е броят на гласовете, подкрепящи обособяването на зони за кратковременно паркиране в периферните части на Бургас.

Като цена за едночасов престой най-много бургазлии /74 %/ са посочили сумата от 1 лв. В графата „начин на плащане” 52 % искат таксуването да се извършва чрез паркинг автомати, 27 % - чрез талони, 21 % - с SMS, 1 % са без мнение.

Община Бургас вече започна да създава база данни с информация за броя на жителите в централна градска част и техните автомобили.

Намерението за обособяване на синя зона ще бъде съгласувано с по-големия проект за модернизация на транспортната схема в Бургас. Той се изготвя с помощта на консултанти по програма „ДЖАСПЪРС”, която е  инициатива на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.
 


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |