В новините
 
12.05.2009 20:09   Новината е видяна 4578 пъти
Нови таланти блеснаха в литературния конкурс „Море”

Националният литературен конкурс „Море”2009, организиран от читалище „Св. Св. Кирил и Методий” със съдействието на Община Бургас приключи. Със свои творби в него се включиха 62 участници от цялата страна, на възраст от 15 до 25 години. Журито, в състав публицистът и литературен критик Митко Новков, поетесата Елка Василева и белетристката Милка Иванова излъчи своите призьори. С абсолютно единогласие голямата награда бе присъдена на Антина Софрониева от Монтана. Тя получи и наградата на издателство „Знаци” - издаване на стихосбирка. В категория „поезия” с първа награда бе удостоен Ясен Василев от София. Втора награда получи Владимир Вулев от Пловдив, а трета - Ксения Купенова от Бургас. За есе първата награда бе присъдена на Мария Краева от Кърджали. Втората награда получи 15-годишният Юлиан Димитров от Радомир, а трета - Катерина Костадинова от Айтос.

Журито определи и четири поощрения, които получиха награди от книжарница „Пингвините”- Бургас. Отличени бяха Грета Коцева от Бургас и Милена Николова от Сливен за поезия, Фани - Маргарита Йовчева от Бургас и Мария Ненкова от София за есе.






Ключови думи: литературен, Бургас, награда, присъдена, получи, трета, Бургас, Мария,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |