В новините
 
15.05.2009 13:32   Новината е видяна 8203 пъти
Младежката ни театрална школа с ръководител Румен Велев спечели и сърцата на публиката в Тополовград

След убедителното си представяне на Празниците на младежкото театрално изкуство в Бургас - /„награда за режисура” и „отлично представяне”/, Младежката ни театрална школа с ръководител Румен Велев спечели и сърцата на публиката в Тополовград на 13 май 2009 г.

     Самото допускане на този близо 15 - годишен фестивал с международно участие е вече успех, защото журито и организаторите допуснаха новосформирания състав, въпреки своя статут да не допускат ученически състави. Театралната школа получи покана заради доброто художествено ниво и експерименталния си характер.

     След бурните аплодисменти на публиката журито на фестивала с председател Велко Кънев изрази огромното си удовлетворение от двете „Анини приказки” на именитият ни поет, публицист и драматург Стефан Цанев. Председателят на журито изказа общото впечатление за радостта  и свежестта от спектакъла на малките бургазлии.

     Велко Кънев изтъкна неординерните и трудни средства, с които работи школата, изборът на автора на жанра /сатира, гротеска, мюзикъл/ и гражданската им позиция, така необходима в днешното ни болно време. Той похвали актьорските им качества, пластичността, музикалността и трудолюбието им. Изрази своето учудване и благодарност, че само за четири месеца тийнейджърите са успели да навлязат така убедително в трудната материя на театралното изкуство. Друг член на журито - Юри Ангелов изрази емоцията си от представянето на Младежката ни театрална школа като им подари своето изпълнение на чудесното стихотворение на Емили Дикинсън: 

- От какво се прави ливада?

- Нима не знаеш – трева, една пчела и да мечтаеш…

- А, ако пчелата не пристига?

- Мечтата стига! 

     По този начин той изрази въздействието на спектакъла и сред журито – младите имат право да мечтаят, а мечтите им – да бъдат подкрепяни.

     Ръководителят на школата Румен Велев благодари на известните български артисти за високата оценка. Амбицията на Младежката театрална школа в Бургас е да подобри безпрецедентния успех на г-н Велев с театралния състав на гр. Поморие, който в продължение на десет последователни години спечели всички престижни награди от фестивалите с международно участие в Тополовград и Каварна.




Ключови думи: театър, театрално изкуство, изкуство, режисура, театрална школа, Румен Велев, публика, фестивал, жури,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |