В новините
 
19.05.2009 17:40   Новината е видяна 3788 пъти
Годишна изложба мозайки и детски рисунки
Годишна изложба мозайки и детски рисунки
Откриване: 20.05.2009 г. от 18.00 часа
Бургаски свободен университет
През далечната 1965 година, в Окръжен пионерски дом – Бургас, като млад специалист по изобразително изкуство за първи път се потопих в света на децата и тяхното невероятно творчество, а в края на 1979 година, по предложение на Община Бургас, създадохме Школата за детски мозайки.

И оттогава тя е моят живот и този на семейството ми. Децата ми израснаха в нея.

Школата е докосването до природата при екскурзиите за събиране на камъчета, усмивките и питащите детски погледи, безкрайните разговори за работата, за света, раждането на всяка нова прекрасна детска творба, трескавите дни и безсънните нощи преди всяка изложба, трайните приятелства, останали през годините.

Школата не е професионално училище за художници. Основната ми цел е била да стимулирам и развия творческия заряд у всяко дете и същевременно да съхраня неговата индивидуалност, да го подготвя като личност с усет за доброто и красивото. Днес много от малките срамежливи или палави момичета и момчета са големи имена в изкуството, науката, политиката и представят страната ни пред света, а аз им се радвам и пазя усещането, че съм допринесла макар и мъничко за техните успехи.

Удовлетворението от работата с деца е неизразимо, тяхната непосредственост и неизчерпаемо въображение ме зареждат с енергия, те са изпулс и за личното ми творчество.

Благодаря на всички! На съдбата – за този подарък. На учениците си – не съм забравила никого от тях. На родителите – за търпението и съпричастието.

Специално благодаря на Община Бургас за дългите години на сътрудничество и подкрепа.

И сега, когато наближава моят юбилей и 30 годишният юбилей на школата /през м. Декември тази година/, аз готвя своята юбилейна изложба и юбилейната изложба на школата, с която да се отчета пред своите съграждани и пред цялата страна.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |