В новините
 
19.05.2009 17:59   Новината е видяна 3502 пъти
ТВЕЛ е първата компания, подписала договор за доставка на партида горивни таблетки за реактор с различен от руския дизайн в Индия
Съгласно договора, подписан тази година, ТВЕЛ достави първата партида природен уран за ядрени реактори с тежка вода през април 2009. Тридесет метрични тона таблетки са доставени в ядрено-горивния комплекс в Хайдерабад (Индия) за по-нататъшно производство на гориво за АЕЦ Раджастан.
 
Според договор, подписан през месец февруари тази година, ТВЕЛ ще доставя обогатени уранови таблетки за реактори 1 и 2 за АЕЦ Тарапур с кипящ тип реактор. Първата партида уран за Тарапур е насрочен за лятото на 2009. ТВЕЛ вече два пъти е осигурявала доставки за този АЕЦ по различни поводи. Горивните таблетки, произведени от ТВЕЛ за индийската атомна електрическа централа са уникални по редица показатели. По време на производствения процес се използват иновативни методи и технологии, които индийските партньори оценяват много високо.  
 
ТВЕЛ стана първата компания, която подписва договор за доставка на ядрени таблетки в Индия за реактор с различен от руския дизайн. Компанията спечели договора в открит конкурс между няколко международни доставчика. ТВЕЛ произвежда и доставя ядрено гориво за АЕЦ Куданкулам, който работи с два руски реактора ВВЕР -1000. 
 
Наличните ресурси, изследователската база, водещите иновативни технологии и индустриалният капацитет позволяват на ТВЕЛ да осъществява цялостна доставка на горива с перфектни характеристики и на конкурентни цени. Дългосрочните партньорства и комплексния подход остават основен принцип на ТВЕЛ при работа с клиенти.  Клиентите на ТВЕЛ получават най-добрите продукти, които отговарят на техните най-високи технологични стандарти и нужди. 

За ТВЕЛ: 

Корпорацията ТВЕЛ е водещ световен производител на ядрено гориво. Корпорацията напълно отговаря на изискванията за гориво на 74 ядрени реактора в Русия и други държави в света, сред които Украйна, България, Чехия, Словакия, Унгария, Финландия, Армения, Литва, Китай и др. Корпорацията доставя гориво за всеки шести реактор в света.

ТВЕЛ напълно отговаря на нуждите на България от ядрено гориво. Компанията доставя ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй, според договор от 2002 г., подписан, след като ТВЕЛ спечели международен търг. През 2006 г. договорът за доставка на гориво за ВВЕР – 1000 реакторите, бе удължен до 2020 г. 

През октомври 2007 ТВЕЛ стана част от руският държавен холдинг Атоменергопром, който ще обедини 89 компании от ядрената индустрия. Това е компания предлагаща завършен цикъл от дейности в ядрената енергетика, от уранодобив до строеж на ядрени електроцентрали и производство на електричество. 




Ключови думи: подписан, тази, година, ТВЕЛ, партида, уран, реактори, през, таблетки, Тарапур,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |