В новините
 
20.05.2009 11:54   Новината е видяна 5019 пъти
Съдят Община Бургас за 15000 лева

Общината не е дойна крава и новият принцип е да се плаща само за свършена работа, каза Весела Йорданова


Организаторката на първия у нас Фестивал на пясъчните фигури Ирина Тафлевская съди община Бургас за неизплатени 15 хиляди лева. Общата сума по договора й е 30 хиляди лева.
Тафлевская, която е украинка, завършила керамика в Художествената академия в София, твърди, че е излъгана и неоснователно не са й платили парите по договора. От общината обаче са категорични, че тя не си е свършила работата като организатор,  затруднила е изключително много организирането на фестивала и е поставила на косъм провеждането му.
Вчера съдия Валентина Кърпичева от Бургаския районен съд се запозна със становищата на двете страни и изслуша директора на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ Михаил Куцев, който се яви като свидетел.
Според шефката на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“ Весела Йорданова случаят с Тафлефская е пример за прилагане на всеобщ принцип в работата на общината – да не се плаща на фирми или юридически лица, когато не са изпълнили поетите ангажименти.
„Няма значение дали е асфалтиране, или култура, важи за всички. Едно подписване на договор не означава задължително пари, на сляпо да се плаща, като общината се схваща като дойна крава“, коментира тя.
Делото няма да попречи на фестивалния дух тази година. Предварителната организация е на ниво, вече са ясни някои от художниците, сглобена е и бъдещата пясъчна визия на тема „Приказки и легенди“. Новият скулптурен град ще посрещне първите си гости в началото на юли на същото място – до Хиподрума в парк „Езеро“.
Миналото лято Фестивалът на пясъчните фигури стартира с ефектно светлинно шоу на 3 юли и до края на септември бе една от атракциите в морския град.
Вчера съдът отложи делото за уточняване и събиране на още доказателства. Следващото заседание ще е на 29 юни.


--------------------------------------------------------------------------------
Михаил КУЦЕВ, шеф на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“:
Ответник не съм и не мога да бъда по това дело, защото е насочено срещу общината. Но мога да съдя тая госпожа за клевета, че петни името ми. Истина е, че тя дойде и ни предложи идеята, но ни е подвела, че знае какво да прави. Трябваше изцяло да поеме организацията, а ни остави сами да се оправяме. Когато дойдоха първите 10 души, художници от цял свят, имахме готовност само 5 от тях да започнат работа.
Ирина ТАФЛЕВСКАЯ, организатор на пясъчния фестивал:
Искам парите за наказание. Заведох дело още през юли миналата година, но не му дадоха ход. Искам да се знае точно как е било, аз не голословя. Първо, не взехме най-добрия пясък, който посочих, затова имаше камъни в него. Не е истина, че не съм била на обекта. В Германия бях само от 19 април до 13 май. Няма нужда да представя артистичен дизайн, всичко е в главата ми, а и в договора нямаше такова изискване. Остатъкът от тия 15 хиляди лева ми беше изплатен на 27 юни, няколко дни преди откриването.


Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА

http://www.factor-bs.com/news-8802.html
Ключови думи: Пясъчни фигури, фестивал, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |