В новините
 
20.05.2009 11:59   Новината е видяна 5582 пъти
Приходите от туризма са 2,4 млрд.

Част от населението на България не става за работа, не че не иска да работи, а няма квалификация, заяви на петата медийна среща министър Димитров


Повече и по-агресивна реклама препоръча министърът на икономиката Петър Димитров на дискусията за туризма по време на криза вчера на Петата световна среща на българските медии в Поморие.  Презентации за състоянието на транспорта и регионалното развитие направиха ресорните министри Петър Мутафчиев и Асен Гагаузов.
3,5 % е спадът в българската икономика за първото тримесечие на тази година, Въпреки кризата обаче инвеститорите продължавали да идват в България, безработицата за същия период била 6,6%. За тази година правителството е заложило ръст от 4,7%, който обаче трудно щял да бъде достигнат, прогнозира още Димитров. Въпреки това Министерски съвет е  предложил да бъде намалена осигурителната  тежест за работодателите и от 19,9 % през тази година тя ще спадне на 17,9%. Сред цифрите, които изнесе още Димитров,  се откроиха 1, 900 млрд.лева чисто  усвоени европари.
5,3 млн. чужди туристи са посетили България през 2008 година. Българите, които са останали да почиват в страната през миналата година, са 6,1 млн. души. Общият брой на реализираните нощувки е 18,3 млн., съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
2,4 млрд. лева са влезли в държавния бюджет от международния туризъм.
323 евро на глава от населението е приходът на чуждестранна валута. За сравнение - 1766 евро са приходите по същото перо на глава от населението в Австрия.


Автор: Силвия ШАТЪРОВА

http://www.factor-bs.com/news-8805.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |