В новините
 
22.05.2009 12:51   Новината е видяна 4374 пъти
Нов парк за отдих на малки и големи в Меден Рудник
Нов парк ще забавлява деца и родители в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден Рудник”. Той е резултат от цялостно благоустрояване и озеленяване на вътрешно-кварталното пространство заключено между блоковете 411, 412, 413 и 414 в зона „А” на „Меден Рудник”.
Паркът ще бъде открит с официална церемония от кмета на Община Бургас Димитър Николов на 25 май /понеделник/ от 12.00 часа.
Теренът на междублоковото пространство с площ от 15 дка доскоро бе използван единствено за поставяне на стари метални гаражи, изхвърляне на отпадъци и паркиране на автомобили върху зелените площи. Сега на мястото на неугледната поляна са изградени 4 детски площадки, много алеи и 3 нови паркинга с капацитет от 120 паркоместа.
Проектът е по капиталовата програма на Община Бургас и е на стойност около 800 000 лв. Изпълнител на обекта е фирма „Борела” ЕООД, а строителните дейности на парка са завършени само за 5 месеца.
На площадките са монтирани 4 комбинирани детски съоръжения за пързаляне, промушване, катерене и люлеене, 4 двойни люлки, въртележка, клатушка и съоръжения за фитнес на открито. Те са изработени изцяло от дърво и метал.
Четирите площадки са пригодени за деца на различна възраст – една площадка за игра на деца от 3 до 6 г., две за деца от 6 до 12 г. и още една за деца от 12 до 18 г. Според изискванията за безопасност две от площадките са изградени на пясъчна основа, а другите две – върху специално гумирано покритие.
Новият парк е с улеснен достъп за хора с физически увреждания  и майки с детски колички, тъй като алеите са изградени с наклон от 70 %.
Всичко това аранжирано с поставената нова паркова мебел, включваща пергола /подвижен покрив, сенник/, градински пейки и кошчета за отпадъци ще превърне пространството в любимо място, както на живеещите около него, така и на всички жители на „Меден Рудник”. 




Ключови думи: жилищен комплекс, Меден Рудник, благоустрояване, озеленяване, Терен, детски площадки, алеи, паркинг,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |