В новините
 
23.05.2009 09:26   Новината е видяна 3799 пъти
НАПИ и БСК: Заедно ще работим за пълна прозрачност на пътните инфраструктурни проекти
нес в НАПИ се проведе среща между изпълнителния директор на НАПИ инж. Янко Янков и председателя на  Българска стопанска камара Божидар Данев.

      По време на срещата се обсъдиха условията за създаване на пълна прозрачност върху изпълнението на пътните инфраструктурни проекти в страната. Възможностите за контакт между публичната администрация и частния строителен бизнес по отношение прозрачността на проектите бе една от темите на разговорите в НАПИ.

      Двете страни се обединиха около становището, че подобна форма на сътрудничество между пътната администрация и строителния бизнес е удачна и ще е в полза за страната. На срещата се обсъдиха още правата и интересите на българския пътно-строителен бранш, ролята на български фирми като подизпълнители по договори, инвеститорския контрол, публичното консултиране, прозрачността на всички етапи на тръжните процедури, постигане на оптимално качество на строителството при най-добра цена, независимите експертни оценки, условията за подбор на подизпълнителите, законното полагане на труд от чуждестранни работници при изпълнение на български пътни проекти и др.

      По време на срещата изпълнителният директор на НАПИ инж. Янко Янков запозна председателя и главния секретар на БСК с необходимостта от законодателни промени, без които подготовката, провеждането на търговете и започването на строителството се затрудняват и бавят.

      За да се разрешат тези проблеми, НАПИ и БСК се договориха да се създаде съвместна работна група от експерти на агенцията, БСК и браншови организации, която да разработи предложения за нормативни промени, за да се ускори развитието и да се гарантира ефективната поддръжка на пътната инфраструктура.

      По време на срещата беше обсъдена възможността да се създаде система за инвеститорски контрол на строителните обекти, който да защитава интересите на държавата и обществото.

      Дискутирано беше и разработването на типови договори, включващи задълженията и отговорностите на инвеститорския контрол, както и клаузи за начина на наемане на подизпълнители.

      Двете страни съвместно ще подготвят меморандум, който ще бъде подписан вероятно през м. юни.




Ключови думи: НАПИ, Българска стопанска камара, пътна инфраструктура, публична администрация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |