В новините
 
23.05.2009 10:04   Новината е видяна 3566 пъти
Кризата удари и поморийския винзавод
С близо 60 процента се срина износът на бели и червени вина за тримесечието, съобщиха от поморийския завод "Черноморско злато", цитирани от БГНЕС.
Кризата удари и винопроизводството в региона, коментира изпълнителния директор на винзавода Йордан Панайотов. 30% от персонала на завода се разделиха с работата си. От началото на следващия месец близо 120 души от предприятието преминават на половин работен ден по Постановление 44 на Министерски съвет. В завод "Черноморско злато" в момента работят 240 души. Досега Русия е изкупувала хиляди литри от "Шардоне Поморие". Скандинавците са почитатели най-вече на "Совиньон Блан". Най- предпочитани в Европа са червените "Каберне" и „Мерло”.  Единствените позитивни резултати за „Черноморско злато” са от вътрешния пазар, понеже потреблението на вино у нас не е намаляло, посочва днес вестник „Черноморски фар” в обширна статия по темата  на журналистката Женя Атанасова. Българинът изпива 10 млн. литра годишно вино с марката на поморийския завод.

Медия Инфо

http://www.bourgasmedia.com





Ключови думи: поморийски, завод, Черноморско, вино, винзавод, поморие, черноморско злато,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |