В новините
 
26.05.2009 09:32   Новината е видяна 12389 пъти
Откриха новия парк в Меден Рудник

 Кметът на Бургас Димитър Николов откри официално днес /25 май/ новия парк в ж.к. „Меден Рудник”. Той е резултат от цялостно благоустрояване и озеленяване на вътрешно-кварталното пространство заключено между блоковете 411, 412, 413 и 414 в зона „А” на „Меден Рудник”.

     Пред хилядите майки и деца, събрали се на тържеството по повод откриването кметът Николов и териториалният директор на „Възраждане” Магдалена Манолова прерязаха лентата на парка.

     „Доскоро теренът на това междублоково пространство се използваше единствено за поставяне на стари метални гаражи, изхвърляне на отпадъци от съседните блокове и неправомерно паркиране на автомибили. Вместо това сега тук има 4 големи детски площадки, много алеи и 3 нови паркинга с 120 паркоместа”, заяви Димитър Николов.

     На откриването присъстваха още заместник – кметът с ресор бюджет и финанси Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, териториални директори и общински съветници.

     „Добре е, че присъстват и общинските съветници за да видят реалния резултат от своите решения. А на майките ще дам един съвет – да раждат повече деца, защото ние ще продължим да изграждаме нови детски площадки”, допълни още кметът.

     Представител на родителите, живеещи около новия парк, с нескрито вълнение поздрави кмета Димитър Николов и благодари за усилията, които полага за развитието на Бургас.

     Проектът е по капиталовата програма на Община Бургас и е на стойност около 800 000 лв. Изпълнител на обекта е фирма „Борела” ЕООД, а строителните дейности на парка са завършени само за 5 месеца.

     На площадките са монтирани 4 комбинирани детски съоръжения за пързаляне, промушване, катерене и люлеене, 4 двойни люлки, въртележка, клатушка и съоръжения за фитнес на открито. Те са изработени изцяло от дърво и метал.

     Четирите площадки са пригодени за деца на различна възраст – една площадка за игра на деца от 3 до 6 г., две за деца от 6 до 12 г. и още една за деца от 12 до 18 г. Според изискванията за безопасност две от площадките са изградени на пясъчна основа, а другите две – върху специално покритие от тактилни плочи.

     Новият парк е с улеснен достъп за хора с физически увреждания  и майки с детски колички, тъй като алеите са изградени с наклон от 70 %. Освен това паркът е съобразен и с нуждата за отмора на възрастните хора, живеещи в съседните блокове.

     Всичко това аранжирано с поставената нова паркова мебел, включваща пергола /подвижен покрив, сенник/, градински пейки и кошчета за отпадъци ще превърне пространството в любимо място, както на живеещите около него, така и на всички жители на „Меден Рудник”. 





Ключови думи: парк, Меден Рудник, благоустрояване, озеленяване,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |