В новините
 
27.05.2009 06:36   Новината е видяна 3323 пъти
Тръгват конкурсите за научни проекти

Фондът за научни изследвания към МОН обяви първите 8 конкурса за научни проекти за 2009 г. За тази година бюджетът на фонда е 100 млн. лв. Продължителността на проектите ще е 2 или 3 години в зависимост от конкурса. Задължително условие е ръководителите на проектите да са хабилитирани лица или да имат степен "доктор". Победителите, които ще получат финансиране по линия на фонда, ще бъдат обявени до средата на октомври 2009 г. За миналогодишните конкурси бяха подадени 1050 проекта, за които общата заявена сума бе 350 млн. лв., докато бюджетът на фонда за 2008 г. бе 60 млн. лв.
Най-любопитен сред тях е конкурсът "Стипендии за завръщане на български учени, работещи в чужбина" с предварителен бюджет от 1 000 000 лв.
Целта му е да се създадат условия за провеждане на съвременни научни изследвания в България, като се стимулира завръщането на утвърдени български учени, работещи в чужбина, за работа в национални научни институции. В конкурса могат да участват научноизследователски организации и висши училища. Проектите се подават съвместно от български учен, работещ в чуждестранна научна организация, и българска научна организация-домакин, която потвърждава писмено съгласието си да приеме учения и да осигури инфраструктурни условия за неговата изследователска работа.




Ключови думи: научни, изследвания, конкурс, бюджет, фонд, проекти, български, учени, условия, научна,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |