В новините
 
27.05.2009 06:53   Новината е видяна 3886 пъти
Шушулов: Токът за бита поевтинява леко от 1 юли

Токът в цялата страна за битовите потребители ще поевтинее от 1 юли с между 1 и 2 процента. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. Доскоро енергийният регулатор прогнозираше поскъпване на тока с 4 -5 процента. Шушулов аргументира промяната в решението си с икономическата криза, намаленото потребление на енергия и ниската инфлация от април.

Решението на регулатора дойде изненадващо след като преди седмица отново Шушулов прогнозира скок в цената на тока от лятото с 5 на сто. „В много разговори с електроразпределителните дружества, с НЕК, с почти всички производители успяхме да ги убедим, че в сегашното състояние на криза производителите си запазват цените от миналата година", обясни Шушулов обстоятелствата за намерението на комисията.

Електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Е.ОN и EVN доскоро очакваха регулаторът да постанови поскъпване на тока, за да подобрят финансовите си резултати. Професор Шушулов обаче има и други съображения. „Ние сме в предизборна ситуация, която не им дава право да се намесват с отрицателни емоции в този период", коментира председателят на ДКЕВР.

За стопанските потребители цената на тока от юли ще се повиши с между 1 и 3 процента. След като на 1 юли се приемат новите цени на електричеството ще стане ясно дали ще поскъпне и водата за бита.

Шушулов увери, че няма да има драстични промени, като леко повишение ще се усети само в градовете, водоснабдявани чрез помпени станции. Към момента има яснота само за Пловдив - там цената ще скочи с 15 на сто. От регулатора увериха, че в София няма да има никакво поскъпване на водата за бита.




Ключови думи: поскъпване, ток, Шушулов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |